hasznos cikkek

Növelje adatvédelmét a Windows 10 rendszerben az 'O&O ShutUp10' használatával

Windows: Noha a normál Windows 10 telepítést általában nem olyan nehéz kezelni, valószínűleg sok az operációs rendszer burkolatán fut, ami bosszant téged. Lehet, hogy ez egy vagy két szolgáltatás, amelyet szeretne kikapcsolni, vagy lehet, hogy aggódik amiatt, hogy a Microsoft milyen adatokat gyűjt a számítógépen végzett adatokról, vagy hol található.

Lehet, hogy nem is tudja, hogy mely opciókat módosítja (vagy kapcsolja ki) az operációs rendszerben, ahol az okosan O&O ShutUp10 alkalmazás jön játszani. Ez egy egyszerű alkalmazás, amely hihetetlenül könnyen megkönnyíti a Windows 10 különféle aspektusainak megváltoztatását, amelyek általában el vannak temetve vagy más módon nem elérhetők a hétköznapi emberek számára. Ennél is fontosabb, hogy az alkalmazás tartalmaz néhány hasznos figyelmeztetést, így véletlenül nem tilthatja le azt, amit nem kellene (például az automatikus frissítéseket).

Az induláshoz csak annyit kell tennie, hogy töltse le az alkalmazást és futtassa azt. Ez az. Nincs olyan installáció, amelyről beszélhetnék, ami már izgalommal jár. Amikor az alkalmazás betöltődik, a következőképpen néz ki:

Lát egy csomó különféle beállítást, amelyeket be- és kikapcsolhat - egyesek már engedélyezhetők -, valamint egy praktikus “Ajánl” oszlopot, amely egy kicsit további tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogy össze kell zavarnia ezzel a beállítással. Amit szeretek az O&O ShutUp10 kapcsán, az az, hogy egyenletes információkat is kaphat arról, hogy mit jelentenek az egyes beállítások, ha egyszerűen az egérmutatót az egyes sorok fölé húzza, és rákattint például:

Bár valószínűleg nem kellene csak átmennie és engedélyeznie mindazt, ami ajánlott, ezt a kis zöld pipát használnám útmutatóként, miközben felfedezi az alkalmazást. Engedélyezze a kapcsolódó beállításokat, és minden rendben van. Amint elkezdi a sárga „korlátozott” kategóriába kerülni, kissé diktáltabb lesz. Lehet, hogy nem akarja letiltani az összes alkalmazás számára a mikrofonhoz vagy a kamerához való hozzáférést - vagy esetleg megteszi. Ne felejtsd el, hogy a következő alkalommal váltottad ezt a beállítást, amikor videokonferenciára készülsz.

Hasonlóképpen, ha kikapcsoljuk egy alkalmazásnak a tartózkodási helyéhez való hozzáférési képességét, az a magánélet védelme szempontjából is jónak tűnik, mindaddig, amíg az alkalmazás el nem kezdi tartalmak megjelenítését más nyelven, mivel fogalma sincs, hol van valójában. Ön azonban megakadályozza, hogy a Windows Update harmadik féltől származó hardvermeghajtókat töltsön le, feltéve, hogy Ön mindig lépést tart ezzel a fajta dolgokkal, és közvetlenül a gyártóktól kapja meg az alkatrészek legújabb illesztőprogramjait.

Ami a félelmetes piros “nem” felkiáltójel, hagynám, hogy az legyen. Hasznos és jó, ha az alkalmazásokat a rendszer háttérben futtatjuk, ahogyan a Windows frissítéseket is - kivéve, ha valóban azt szeretné megtudni, hogy másoknak vannak-e problémái a fontos bejövő Windows frissítéssel, mielőtt telepíti.

Ha aggódik, akkor az alkalmazás segítségével létrehozhat egy Rendszer-visszaállítási pontot (a Műveletek legördülő menüből), ha szeretne egy kis óvintézkedést, mielőtt bármilyen javítást elvégzne. Arra is rákattinthat, hogy gyorsan visszavonja az alkalmazásban végrehajtott összes változtatást, és visszatérjen a Windows 10 vanília élményéhez.