hasznos cikkek

Miért törölte az iCloud az összes fotómet?

Megfordítjuk a lencsét a heti Tech 911-hez . A Goldavelez.com ügyvezető szerkesztője, Virginia Smith egy olyan kérdést tett fel a belső Slack-csatornánkban, amely széles és mélyre hatol:

A válasz egy kicsit bonyolultabb, mint gondolnád - és katasztrofális következményekkel járhat, ha téved.

Hihetetlenül biztonságos a fényképek törlése az iPhone készülékről. Ha az iPhone helye megtelik, ha nem tetszik a felvétel kompozíciója, vagy ha letöltötte fényképeit egy másik szolgáltatásra vagy tárolóeszközre, törölje. Az okostelefon nem bánja.

Természetesen a „biztonságos” kérdéssel valójában felteszi a hasonló kérdést: „Törölöm egy másolatot vagy egy eredeti példányt.” És a filmhez hasonlóan a válasz egy kicsit bonyolult. Ha az iCloudot beállította iPhone-ján, és automatikusan feltölti fényképeit az Apple szolgáltatásába, az alább látható módon:

akkor kritikusan fel kell ismernünk, hogy a „szinkronizálás” nem egyirányú utca. Töröljön egy fényképet az iPhone készülékről, és eltávolítja az iCloudból, amikor a készülék legközelebb internetkapcsolattal rendelkezik. Az Apple figyelmeztet erre, amikor töröl egy fényképet vagy videót a Fotók alkalmazásból, megjegyezve, hogy az objektum törlésével eltávolítja azt az iCloud Photos alkalmazásból az „összes eszközén”. Arra utal, hogy ez eltávolítja azt az iCloudból is, de az Apple állhat pontosabban fogalmazva, tekintettel a látszólagos zavarra. (Virginia nem az egyetlen, akit megbotlott ez a megfogalmazás.)

Ugyanez a logika érvényes az iCloud Photos szinkronizálására a Mac számítógépen. Töröljön egy fényképet ott, és az elem eltűnik a csatlakoztatott iPhones, iPadok és magának az iCloudnak, amikor a Mac legközelebb ugrik online.

Természetesen, ha töröl egy fényképet az iPhone készülékről, és nem azt jelentette, hogy eltávolítja mindent, akkor könnyű megfordítani a folyamatot. Csak keresse meg a „Nemrég törölt” albumot az iOS Fotók alkalmazás „Egyéb albumok” részében, a bal oldali sávban a “könyvtár” alatt a MacOS Fotók alkalmazásban, vagy az Albumok listában az iCloud.com oldalon. Ne forogj; csak 40 nap áll rendelkezésére, mielőtt fotói és videói örökre eltűnnek.

Ha sok Apple-eszközének beállítása az iCloud Photos szinkronizálása, akkor a törölt fényképeket ezen eszközök bármelyikéről visszaállíthatja. Nincs szükség a tényleges iPhone-ra, amelyet például egy fénykép eredeti törléséhez használt.

Az, ami az Apple iCloud-kezelését megzavarja, nem az, amit az Apple tett. Inkább az a tény, hogy sok felhőszolgáltatás - mint például a Google Fotók - eltérően kezeli a fotószinkronizálást. Ez várható, de azt hiszem, sokan feltételezik, hogy minden szolgáltatás ugyanazt végzi. Nem.

Például, ha biztonsági másolatot készít a fényképről a felhőbe a Google Fotók segítségével egy iPhone-on, továbbléphet ezekre a fényképekre - az iOS Photos alkalmazás segítségével - kiadás nélkül. Fotói továbbra is a Google felhőjében élnek, hacsak nem törli őket a Google Fotók alkalmazásból vagy a photos.google.com webhelyről.

Ez a fő oka annak, hogy a Google „Free Up Space” funkciója olyan praktikus. Miután feltöltötte fényképeit a Google szolgáltatásába, biztonságosan törölheti azokat eszközéről, anélkül, hogy örökre elveszítené őket, mindaddig, amíg az alább bemutatott speciális funkciót használja a Google Fotók alkalmazásban:

Ha ezeket a fényképeket közvetlenül a Google Fotók alkalmazás streaméből törli, akkor azokat a felhőből is törölné. Ez a „Szabad hely felvétel” opció törli az eszköz fényképeit - és csak az eszköz fényképeit -, ha megnyomja ezt a gombot. Törölje a fényképeket a szokásos módon, és eltávolítja azokat a Google felhőből és alkalmazásból, de nem az eszközéről. Megvan?

Ha azt akarja, hogy a Google Photos eltávolítson egy elemet az iOS-eszközéről (amely eltávolítja azt az iOS Photos alkalmazásból és az iCloudból), akkor választania kell ezt a lehetőséget, miután törölte egy fényképet vagy videót a Google Photos alkalmazásból:

És mivel csak az iOS-re összpontosítom Virginia kérdésére, meg kell jegyeznem, hogy ez a folyamat ésszerűbb, ha olyan Android-eszközt használ, amelynek elsődleges fotó-tároló alkalmazása a Google Fotók - például a Google Pixel 2. ott van egy fénykép, és az eszközről elment, és felhőalapú tárolójába kerül - kivéve, ha visszaállítja azt a Kukába keresztül az alkalmazásban vagy az online webhelyen. (És továbbra is használhatja az Android „Felszabadító hely” funkcióját; a Google nem törli ezeket a fotókat és videókat a felhőből, ne aggódjon.)

Összefoglalva:

  • Az Elemek törlése a Fotók alkalmazásból eltávolítja azokat az iCloudból, ha be van jelentkezve és szinkronizálódik, valamint bármely más, hasonlóan beállított eszközhöz.
  • A Fotók alkalmazás elemeinek törlése eltávolítja azokat a Google Fotókról, ha már feltöltötte őket a Google felhőalapú tárolójába.
  • Az elemek törlése a Google Fotók alkalmazásból törli azokat a Google felhőalapú tárolójából és minden más olyan eszközről, amely szintén használja a Google Fotókat, de csak a Google Fotók alkalmazást.
  • Elemek törlése a Google Fotók alkalmazásból nem törli azokat az iOS-eszközről, kivéve, ha kifejezetten megmondja a Google Fotóknak, hogy ezt tegyék meg az elem törlésekor.
  • Lehet, hogy ... fontolja meg rendszeres biztonsági másolat készítését az eszköz fényképeiről egy külső merevlemezen (vagy feltöltve egy másik felhőalapú szolgáltatásba), amennyiben ez túl zavaró.
Tech 911 Van olyan technikai kérdése, amely éjszaka feltartóztatja Önt? Szeretnénk válaszolni! E-mail a tárgysorban a "Tech 911" -rel.