érdekes

Hogyan szabadítson fel helyet iPhone-ján

Tehát elfogy a hely az iPhone-on. Lehet, hogy nem tudta letölteni azt az új filmet, amelyet vásárolt a készülékére, mert nincs hely. Lehet, hogy az iPhone felbukkant a rettegett „Tárolás csaknem teljes” figyelmeztetéssel. Azonban értesítést kaptak arról, hogy Önnek elég kevés a hely, nem releváns: iPhone-ja feltöltődik, és valószínűleg hamarosan meg kell vizsgálnia, amikor kevésbé kritikus erre, mint egy későbbi időpontban, amikor tényleg meg kell tennie valamit, és nem lehet.

Ellenőrizze, hogy az összes helyed mekkora-e

Mielőtt elkezdené ezt módosítani, áthelyezni, vagy fájlokat és alkalmazásokat törölni, szánjon rá néhány percet az iPhone tárolási helyzetének felmérésére. Lehet, hogy már jó ötled van a problémáról: Talán tudod, hogy szeretsz egy csomó offline filmet nézni a készüléken; folyamatosan látja a „nem lejátszott podcastok” számlálóját, és ketyeg, fel és fel; vagy befejezte kétezer kép készítését a kedvenc zenei fesztiválon.

Ragadja meg szinte teljes iPhone-ját, érintse meg a Beállítások elemet, majd az Általános elemet, majd az iPhone tároló elemet. Meg fogja látni, hogy mi legyen egy ismerős látvány: a kis grafikon, amely megmutatja, mennyi helyet kell dolgozni, és milyen adatokkal - alkalmazásokkal, médiával, fényképekkel vagy titokzatos „egyéb” -kal töltheti fel iPhone-ját . Alul lent látni fogja az alkalmazások listáját, rangsorolva annak alapján, hogy mennyi helyet és adatot igényelnek az eszközükön.

Bármelyik alkalmazás megérintésével megoszthatja az alkalmazás által elfoglalt hely és az ehhez kapcsolódó dokumentumok és adatok mennyi helyet. Ez azért fontos, mert ha iOS „Letöltési alkalmazás” funkciót használ, akkor csak az „alkalmazásméret” alatt felsorolt ​​összeget távolítja el. Például a podcast-alkalmazásom esetében ez csupán 36, 4 MB-os - alig érdemes, amikor a nem lejátszott podcastok (mindegyik 7, 4 koncert) a probléma.

Hasznosnak találom az egyes alkalmazások neve alatti kis sort az iPhone Tároló főképernyőjén, amely azt mondja meg, hogy mikor használtad utoljára. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian ugyanazt a problémát szenvedjük: találunk olyan alkalmazásokat vagy játékokat, amelyek rendkívül érdekesnek tűnnek, és eszközöinkre dobjuk őket (és esetleg még egy „kipróbálni” mappába is oszthatjuk). Soha nem használjuk őket. Vagy egyszer megpróbáljuk őket, elfelejtjük őket, és esküszünk magunkra, hogy akkor fogjuk játszani ezt a játékot, amikor több szabadidejük van.

Tehát ez egy remek alkalom, hogy áttekinthesse az alkalmazások listáját, és távolítsa el azokat a programokat, amelyekről soha nem érkezett meg, nem érkezett meg egy évnél hosszabb ideig, vagy olyan ritkán használ fel, hogy valószínűleg nem éri meg - főleg ha ők a „hely elfoglalása” lista tetején vannak.

Mi a helyzet a fényképekkel és a videóiddal?

Meglehetősen sok fényképet készítek az iPhone 8 Plus-mal, és alig tettek be egy fogasot a készülék 256 GB-os helyére. Mégis, talán többet csinálsz, mint én, vagy szeretsz 4K-os videókat fényképezni, vagy ilyesmi. Ha a lila „Média” sáv egy nagy darabot foglal el az iPhone tárolótábláján, akkor ideje lehet kicsit megtisztítani.

Először térjen vissza az iPhone főbeállítások alkalmazásához, görgessen egy kicsit lefelé, és érintse meg a Fotók lehetőséget. Győződjön meg arról, hogy készüléke úgy van beállítva, hogy használja az iCloud Photos alkalmazást - feltéve, hogy van hely a média tárolására -, és hogy az iPhone tárhely optimalizálásának lehetősége be van-e jelölve. Ilyen módon az eredeti adathordozó a felhőhöz vezet, és az eszköz kisebb verziókat tölt le, ha vagy mikor kezd el fogyni az iPhone-ja.

Érdemes lehet azt is megtenni, hogy fizikailag csatlakoztassa iPhone-ját a Mac-hez vagy a PC-hez, majd manuálisan másolja át fényképeit és videóit a készülékről. A harmadik lehetőség egy harmadik féltől származó alkalmazás, például a Google Fotók megragadása, amely lehetővé teszi, hogy mindent feltöltsön a felhőbe - ingyen - néhány korlátozással korlátozva. (Ha sok 4K videofelvételt készít, akkor azt manuálisan szeretné letölteni, mivel a Google Fotók 1080p-ra csökkenti őket, ha nem fizet a tárolásért.)

Miután az összes fájlt másolatot készítette - akár egy számítógépre, akár a felhőbe -, törölheti azokat az iPhone készülékről. Ne felejtsd el törölni a Nemrég törölt albumot is a Fotókban, különben az eszköz 40 napig nem fogja szabadítani a helyét.

Ha kész, menjen vissza a Beállítások alkalmazásba, és görgessen egy kicsit lefelé, amíg meg nem érinti a Kamera lehetőséget. Ügyeljen arra, hogy iPhone-ja ne legyen „Normál fénykép megtartása”, ami azt jelenti, hogy két képet ment - egy normál verziót és a kevert expozíciós verziót -, amikor a fényképezőgép HDR módját használja. (Ha olyan vagy, mint a legtöbb, valószínűleg egyébként az Auto HDR-t használja.)

Miközben itt vagy, érintse meg a Formátumok elemet, és ellenőrizze, hogy fényképeit és videóit alma „Nagy hatékonyságú” formátumban vagy HEIF / HEVC formátumban, a JPEG / H.264 helyett rögzíti-e.

Fontolja meg a zene törlését (és kevesebb letöltését)

Ha Apple Music felhasználó vagy, térjen vissza az iPhone Beállítások alkalmazásához, görgessen egy kicsit lefelé, és koppintson a Zene elemre. Keresse meg a „Letöltött zene” lehetőséget, amely felsorolja, hogy mennyi helyet költ albumokra és zeneszámokra, amelyeket megragadott az Apple streaming szolgáltatásából.

Érintse meg a „Letöltött zene” elemet az előadó szerint az összes letöltött zene megtekintéséhez, amely helyet foglal el az eszközön. Bármelyik törléséhez érintse meg a Szerkesztés elemet a jobb felső sarokban, és érintse meg az összes előadót, akinek már nincs szüksége offline hallgatásra. (Bármelyik előadó-bejegyzést bevonhatja - mint például az Ismeretlen előadó - hogy kicsit pontosabban megismerje az eltávolításait.)

Emellett a „Zene” alkalmazás megkeresése és megérintése az iPhone Tároló képernyőn, amelyen kezdtük is, szintén gyors módja annak, hogy törölje a készüléken lévő zenét. Ugyanaz a képernyő jelenik meg, mint a „Letöltött zene” megérintésével.

Ne felejtsd el az összes letöltött filmet

Ugyanezt a folyamatot elvégezheti - megtalálhatja a TV vagy a Videók alkalmazást az iPhone Tároló alatt, és megérinti azt - az eszközével szinkronizált epizódok vagy filmek törléséhez.

Ugyanolyan könnyű megtalálni a TV-t, és megkeresni a könyvtár alatt található „Letöltött” című részt. Koppintson rá, érintsen meg egy filmet vagy műsort, amelyet már nem szeretne a készüléken, majd érintse meg a kis letöltés melletti „Letöltött” szót. Ezután érintse meg a „Letöltés eltávolítása” elemet.

Tisztítsa meg az üzeneteit

Korábban már érintettem ezt, de ha gyors emlékeztetőre van szüksége az üzenet iOS-ban történő metszéséről, itt van. Menjen vissza az iPhone tárolójához - a Beállítások alkalmazásban érintse meg az „Általános” elemet, és keresse meg az Üzenetek lehetőséget. Érintse meg ezt, és az iPhone valószínűleg megkérdezi, hogy szeretné-e átnézni, vajon szüksége van-e olyan „nagy mellékletekre”, amelyeket barátaid küldtek neked. Ellenkező esetben koppintson a különféle „Dokumentumok és adatok” kategóriákra, beleértve a beszélgetéseket, fényképeket és videókat, hogy eltávolítson bármit, ami esetleg túl sok helyet enged az iPhone készülékén.

Érdemes ellátogatnia az iPhone fő Beállítások alkalmazásának Üzenetek szakaszába is, és válasszon egy rövidebb üzenetelőzményt, így a készülék automatikusan felszabadít helyet a régebbi elemek automatikus törlésével. Különben is hányan térünk vissza és nézzünk meg több mint egy évvel ezelőtti szöveges üzeneteket? Ne felejtsd el beállítani az audio üzenetekhez hasonló beállításokat is, amelyeket kissé alacsonyabban talál az Üzenetek beállítások képernyőn.

Ne töltse le automatikusan az iTunes tartalmat

Íme egy gyors trükk, amely megakadályozza, hogy eszköze feltöltődjön, anélkül, hogy észrevenné: Az eszköz iTunes & App Store opciójánál a Beállítások alkalmazásban győződjön meg arról, hogy nem jelölte be az automatikus letöltés összes opcióját (kivéve a frissítéseket, amelyek fontosak). ) Ilyen módon, ha alkalmazást vásárol, vagy filmet vásárol egy másik eszközről, amely ugyanahhoz az Apple ID-hez kapcsolódik, akkor az automatikusan nem töltődik le az iPhone készülékére.