érdekes

Az iMessages megakadályozása, hogy véletlenül más eszközökön megjelenjenek

Ha több Apple készülék tulajdonosa van, akkor valószínűleg bejelentkezett mindegyikbe az Apple ID-jével. Azt is valószínűleg észrevette, hogy amikor egy Facetime-t meghív, a számítógép csörög, vagy amikor iMessage-t kap, az iPad sípol. Legtöbbünk számára ez egy kis bosszantás, amelyet érdemes megjavítani. Másoknak ez egy potenciális adatvédelmi rémálom.

Például a mostani alabamai kormányzó, Robert Bentley, akinek ostoba szerelmi költészetét az iMessage szál az egykori politikai tanácsadójával és szeretőjével együtt véletlenül szinkronizálta állami kiadású iPadjével, amelyet ő is megbeszél a feleségével. Hoppá.

Valószínű, hogy többségünk csak az telefonjain és esetleg egy laptopján szeretné megőrizni az iMessages alkalmazását, és nincs rá szükség a saját Apple eszközén. Így ellenőrizheti, hol van bejelentkezve, és megakadályozza, hogy ilyesmi történjen veled.

Tekintse meg az összes olyan eszközt, amelybe be van jelentkezve

Először is lehetővé tesszük egy kis ellenőrzést az Apple ID-jén, hogy megtekinthesse az összes eszközt, amelybe be van jelentkezve.

  1. Menjen az Apple ID oldalra, és jelentkezzen be.
  2. Görgessen le az Eszközök szakaszhoz, és nézd meg, hol vannak bejelentkezve.
  3. Ha itt van furcsa vagy régi eszköz, kattintson rá, majd a kijelentkezéshez válassza az Eltávolítás lehetőséget.

Most pontosan tudnia kell, hogy milyen eszközöket birtokolja, amelyek továbbra is kapcsolódnak az Ön Apple-fiókjához.

Kapcsolja ki az iMessage készüléket az extra eszközökön

Valószínűleg nem akarja teljesen kijelentkezni belőlük az Apple ID-t minden eszközön. Jó hír, de kikapcsolhatja csak az Üzeneteket (és a Facetime-t, amíg ott van).

Ennek módja attól függ, hogy melyik készüléken van:

IPhone-on, iPad-en vagy iPod Touch-on

Ha nem akarja, hogy az iMessages megjelenjen egy iPad-en vagy egy régi iPhone-on, könnyű letiltani:

  1. Nyissa meg a Beállítások> Üzenetek menüpontot.
  2. Kapcsolja ki az iMessage kapcsolót.
  3. Lehet, hogy letiltja a Szöveges üzenet továbbítás funkciót is, amely rendszeres nem iMessage SMS üzeneteket küld a telefonjáról a Mac vagy iPad üzenetére. Koppintson a Szöveges üzenet továbbítása opcióra, majd törölje az összes olyan eszköz jelölőnégyzetét, amelybe nem kívánja SMS-üzeneteket küldeni.

Mac számítógépen

Ha nem akarja, hogy az iMessages megjelenjen a Mac-en, akkor csak kijelentkeznie kell:

  1. Nyissa meg az üzeneteket.
  2. Kattintson az Üzenetek> Beállítások elemre, majd válassza a Fiókok fület.
  3. Válassza ki az iMessage-fiókját, majd kattintson a Kijelentkezés gombra.
  4. A Facetime-ből való kijelentkezéshez nyissa meg a Facetime-t, majd lépjen a Facetime> Beállítások elemre, majd kattintson a Kijelentkezés gombra.

Most az üzenetei nem szinkronizálódnak olyan helyre, ahova nem akarja.

Ossza meg vásárlásait személyes adatainak megosztása nélkül

Lehetséges, hogy egy okból bejelentkezhet az Apple ID-ben több eszközön, mert a családja nem akarja többször megvásárolni ugyanazokat az alkalmazásokat, zenét vagy filmeket. Nos, ebben az esetben rosszul csinálsz dolgokat. Ne ossza meg fiókját a családjával; állítsa be a Családmegosztást, hogy mindkettő egyedi fiókkal rendelkezzen.

A Family Sharing használatával megoszthatja egymás iTunes, iBooks és App Store vásárlásait anélkül, hogy ténylegesen megosztaná a fiókokat. Ez azt jelenti, hogy a telefonhívások, az iMessage beszélgetések, a Safari böngészési előzmények, a fényképek és minden más, ami az Apple ID-hez kapcsolódik, továbbra is a sajátja, és a magáé. A Családmegosztással az egyik személy a családszervező, aki mindent elkészít. Ez a szervező további felhasználókat vesz fel a fiókba, majd megerősíti a csoporton kívüli vásárlásokat, amelyeket valaki más megkísérel. Elméletileg ezt megteheti személyes fiókjával és munkahelyi fiókjával is, amelyek elősegítik a magán adatok bizalmas kezelését.

Az itt beállított beállítás ismét attól függ, hogy milyen eszközökkel rendelkezik:

IPhone, iPad vagy iPod Touch készülékeken

  1. Nyissa meg a Beállítások elemet, és koppintson az Apple ID-jére.
  2. Koppintson a Családmegosztás beállítása elemre, majd az Indulás elemre.
  3. Érintse meg a Folytatás elemet, hogy elfogadja a Családszervezőt, majd kövesse a többi utasítást további tagok felvételéhez a családi csoportba.

Innentől kezdve kezelheti, eltávolíthatja vagy új családtagokat hozzáadhat a Beállítások> iCloud> Család menübe.

Mac számítógépen

  1. Nyissa meg a rendszerbeállításokat.
  2. Kattintson az iCloud elemre.
  3. Kattintson a Család beállítása gombra, majd kövesse az utasításokat, hogy további tagokat szerezzen a családjához.

Mostantól a Rendszerbeállítások> iCloud> Családkezelés menüpont alatt kezelheti, eltávolíthatja vagy hozzáadhatja a családtagokat.

Kétfaktoros hitelesítés engedélyezése

Végül, az utolsó dolog, amit meg kell tennie, az a kétfaktoros hitelesítés engedélyezése, ha még nem tette meg. Ez nemcsak az Apple ID-jét és az ahhoz csatlakoztatott összes eszközt biztosítja, hanem megakadályozza a jövőben semmi balesetét, mert néhány további lépést igényel a bejelentkezéshez. Két tényezőjű hitelesítéssel, amikor egy eszközre jelentkezik be először engedélyeznie kell egy ellenőrző kóddal, amelyet egy másik, megbízható eszközre küld.

Például, ha új MacBook-t kap, akkor nem jelentkezhet be az Apple ID-jébe abban a MacBook-ban, amíg az Apple nem küld kódot az Ön iPhone-jához. A beállítás ismét attól függ, hogy melyik készüléket használja. Ez nehézkesnek tűnhet, de az Apple végrehajtása kevésbé bosszantó, mint más lehetőségek, és a biztonság megéri.

IPhone, iPad vagy iPod Touch készülékeken

  1. Nyissa meg a Beállítások elemet, majd koppintson az Apple ID-re.
  2. Koppintson a Jelszó és biztonság elemre.
  3. Koppintson a Két faktoros hitelesítés bekapcsolása elemre, majd a beállítási folyamat befejezéséhez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Mac számítógépen

  1. Keresse meg a Rendszerbeállítások> iCloud> Fiók részleteit.

  2. Kattintson a Biztonság fülre.
  3. Kattintson a Kéttényezős hitelesítés bekapcsolása elemre, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a beállítási folyamat befejezéséhez.

Most, hogy az Apple ID nemcsak biztonságos, sokkal kevésbé valószínű, hogy véletlenül bejelentkezik egy eszközbe anélkül, hogy észrevenné ennek a következményeit.

Mindezen túl egy utolsó dolog: ne kapcsolja össze a személyes számláit a vállalat által kiadott eszközökkel, ha az állam érdekében dolgozik. Ez nem csak rossz forma, hanem adatvédelmi rémálom. Amellett, hogy potenciálisan dummynek tűnhet, amikor valaki az informatikai részlegéből kitalálja, a legtöbb társaság által kiadott eszköz hozzáférést biztosít a vállalatához minden, amit ezen az eszközön csinál. Vagyis, ha idiotikus, rasszista, botrányos vagy bármilyen más hülye üzenetet küld az eszközön lévő barátjának, akkor a vállalkozás valószínűleg csak rá fog történni.