érdekes

Az automatikus bejelentkezés link kikapcsolása a Gmailben és a Chrome-ban

Lehet, hogy észrevette, hogy a Chrome legfrissebb frissítése megváltoztatja a böngésző szinkronizálási módját a Google-fiókjával. Pontosabban, ha bejelentkezik a Gmailbe vagy kijelentkezik a Gmailből, akkor Google-fiókját automatikusan bejelentkezik a Chrome-ba vagy ki.

Ha ez megtörténik, könyvjelzői, mentett jelszavai és egyéb szinkronizált adatai csak addig lesznek elérhetők, amíg kézzel nem jelentkezik be, nem is beszélve arról, hogy minden más Google szolgáltatásból kikényszeríti. Másrészről, ha véletlenül bejelentkezik valamelyik Google szolgáltatásba, akkor Google-fiókját be kell jelentkezni a Chrome-ba. Ha engedélyezte a Google Sync szolgáltatást, akkor az összes adat is szinkronizálásra kerül, még akkor is, ha olyan számítógépen van, amelyet általában nem használ.

Ez egy kicsit furcsa változás, őszintén szólva. A múltban a Chrome-ba bejelentkezett Google-fiók eltérhet a Gmailbe, a Drive-ba vagy a YouTube-ba bejelentkezettől. A felhasználók továbbra is be vannak jelentkezve és szinkronizálva vannak a Google Chrome-val, még akkor is, ha kijelentkeznek a Gmailből, és fordítva. A 69-es verzió Chrome frissítését követően azonban néhány felhasználó elkezdte a jelentést, hogy automatikusan kijelentkeznek a Chrome-ból, és a 71. verziótól kezdve a Google automatikusan bejelentkezett a felhasználókba.

Nem mindenki elégedett a változással. Az automatikus kijelentkezés és a szinkronizálás zavart okoz azon felhasználók számára, akik szoktak ugrálni több Gmail-fiók között. Alternatív megoldásként, az adatvédelmi gondolkodású felhasználók gyanakodnak attól, hogy a Google erőszakkal bejelentkezik-e számlájukba, mivel ez adatát potenciálisan hozzáférhetővé és nyomon követhetővé teszi, ha valaha is bejelentkeznek egy Google-szolgáltatásba a Chrome-ból.

Adrienne Porter, a Chrome-nál dolgozó Google mérnök magyarázta ennek okait a Twitteren, amely leginkább azért következik be, hogy kevésbé valószínű, hogy az adatok véletlenszerűen szinkronizálódjanak a több felhasználói eszközön lévő rossz fiókokkal. Azt is megbizonyosította, hogy ez nem jelenti azt, hogy a böngészési adatait nyomon követi vagy menti, mivel ehhez szükség van a fiókod „szinkronizálására”, amelyet külön engedélyezni kell. Mint néhányan rámutattak, úgy tűnik, hogy ez egy lépés annak érdekében, hogy a felhasználók nagyobb valószínűséggel engedélyezzék a fiók szinkronizálását.

Függetlenül attól, hogy többfiókú felhasználót bosszantja az ebből adódó extra lépések, vagy aggódik a magánélettel kapcsolatos következmények, a következő tudnivalókkal jár a probléma megoldása.

Egyelőre javítható

Ha észrevette ezt a furcsa változást, és azt akarja, hogy javuljon, van néhány jó hír ... és néhány potenciálisan rossz hír is.

A jó hír: egyelőre kikapcsolhatja ezt a funkciót, ha problémát okoz. A rossz hír az, hogy ez a javítás csak ideiglenes bandaid lehet, amelyet a Google bármikor visszavonhat. Ennek azonban most működnie kell.

Természetesen mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a Google egyszerűen visszavonhatja az új funkciót, ha elegendő negatív visszajelzést kapnak róla. Csendben reméljük, hogy ez a helyzet lesz.

Mindenesetre, ha ezt a gyors figyelmeztetést nem látjuk, kapcsoljuk ki a bosszantó fiók linkjét.

Tiltsa le a Google Chrome Sync automatikus kijelentkezését

A következő módszer a Chrome böngésző összes asztali verzióján, valamint a ChromeOS-on és az Android-eszközökön működik.

Nyisson meg egy új Chrome böngésző ablakot, majd írja be, vagy másolja be, és illessze be a következő címet a címsorba: chrome: // flags / # fiók-konzisztencia

Ez megnyit egy új oldalt, amelyben egy elemlista található, mellette legördülő menükkel. Az oldalnak körülbelül félúton automatikusan le kellett ugrálnia a kívánt elemre, a „A böngésző és a cookie-javak közötti személyazonossági konzisztencia ” elemre, és az mellette lévő menüdoboznak „ alapértelmezettnek ” kell lennie .

A bejelentkezés link letiltásához kattintson a legördülő menüre, és állítsa „ letiltva ” -ra. Ha elkészült, akkor csak újra kell indítania a Chrome-ot. Ez csak akkor lép hatályba, ha a Chrome teljesen újraindul, ezért feltétlenül zárjon be minden böngészőablakot.

És ennek meg kell tennie - a Chrome-nak vissza kell térnie ahhoz, hogy úgy viselkedjen, mint régen.

Ha megismerte ezt a bejegyzést, és a fenti cím nem működik, vagy nem találja a zászlót, akkor valószínű, hogy már eltávolították a Chrome-ból. Ez valószínűleg jó dolog, mivel azt jelentheti, hogy a Google megfordította az automatikus kijelentkezésről szóló döntést ... vagy azt jelentheti, hogy most egy automatikusan szinkronizáló dystopia-ba megragadtunk, és nem reméljük, hogy javítunk.

Ennek ellenére, ha a fenti módszer nem működik az Ön számára, vannak valamivel agresszívebb lehetőségek. Ide tartozik ez a regisztrációs hack, valamint az UnGoogled Chromium, amely egy harmadik féltől származó böngésző, amely egy régebbi Chrome verzióból épül fel, és kiküszöböli a Google integrációját. Végül, ha nem biztos benne ezekben a lehetőségekben, vagy ha egyszerűen csak a szellem végén áll, rengeteg Chrome-alternatívát kínál az internet böngészéséhez. Előbb vagy utóbb előfordulhat, hogy egy felhasználót használ, ha a Google továbbra is ilyen változtatásokat hajt végre.