érdekes

A 'Nézet nézet' használatával megnézheti, mit oszt meg nyilvánosan a Facebookon

Visszajött - egyfajta. A Facebook hivatalosan feltámasztotta a „Nézet másként” funkciót, amely lehetővé teszi, hogy megnézhesd, mi a profilod azok számára, akik nem vagytok. Ez egy nagyszerű adatvédelmi eszköz néhány új, idegesítő korlátozással.

Eredeti inkarnációjában a Facebook „Nézet másként” opciója nagyszerű módszer annak ellenőrzésére, hogy az adatvédelmi beállításai a kívánt módon működnek-e, különösen, ha megpróbálta megakadályozni, hogy bizonyos emberek (például a szülei) látják a különböző aspektusokat. életedben inkább nem. Láthatta, hogy néz ki a profilod bármelyik barátja szempontjából, és azt is láthatja, hogy milyen információkat osztott meg nyilvánosan minden olyan véletlenszerű internet-felhasználóval, aki összecsapott a profilján.

Jól hangzik, igaz? Addig, amíg a Facebook nem jelentette, hogy a „Nézet másként” egy olyan biztonsági rés, amely lehetővé tette a támadók számára, hogy átvegyék a fiókját, vagy bejelentkezzenek más webhelyekre, mint Ön (a Facebook egyszeri bejelentkezés szolgáltatásán keresztül). Ez az adatvédelmi rendetlenség legalább 50 millió felhasználót érintett, és a Facebook a szolgáltatás azonnali letiltásával reagált.

A Facebook most visszahozta a „View As” -ot az életbe - remélhetőleg egy kicsit biztonságosabb, mint korábban. A cikk írásakor azonban csak a Facebook Android vagy iOS alkalmazásában érheti el. Ez nem olyan nagy teljesítményű, mint régen. Nem látja, hogy az egyes barátok mit láthatnak a profilodon, de legalább megbizonyosodhat arról, hogy nem osztja meg nyilvánosan olyan információkat, amelyekre nem akartál.

iOS

A „Nézet másként” elemet a profiloldalán találja. Navigáljon oda oda, ha megérinti a hamburger ikont a jobb alsó sarokban, majd megérinti a tetején a „Profil megtekintése” elemet. (Vagy egy parancsikonhoz érintse meg csak a profilképét, amely az elsődleges Facebook képernyőn a „Mi van a fejedben” állapotmezőjének bal oldalán.)

Innentől érintse meg a hárompontos ikont, amely a fogaskerék ikonjától jobbra van, és a nagy kék „Történet hozzáadása” ikont. Megjelenik egy felbukkanó menü, amelynek a tetején a „View As” felirat látható. Koppintson rá, és látni fogja az összes információt, amelyet a Facebook profiloldala megoszt a világgal.

Android

Húzza fel a profilját úgy, hogy megérinti a profilfotót a Facebook alkalmazás elsődleges képernyőjén az „Hozzászólás hozzáadása” mező bal oldalán, vagy koppintson a hamburger ikonra a Facebook alkalmazás jobb felső sarkában, és válassza a „Profil megtekintése” lehetőséget. a csúcson. Most megjelenik egy nagy „Nézet másként” gomb, a „Hozzáadás a történethez” balra az ikon sorában a neve és az Intro szöveg alatt. Koppintson rá, hogy megnézze profilod nyilvános nézetét.

Ne felejtsd el módosítani a megosztott tartalmat

A „Nézet másként” funkció iOS-verziója nem teszi lehetővé a profil szerkesztésének egyszerű módját - ha el akarja korlátozni a látnivalók korlátozását -, de kap egy nagy, kövér „Profil szerkesztése” gombot az Androidon amikor a „Nézet másként” opciót használja.

Úgy gondolom, hogy még gyorsabb az asztali vagy a laptop használata a Facebook-beállítások szerkesztéséhez, miközben a telefont tartja, hogy ellenőrizze, mit láthatnak az emberek, de ez csak én. Nincs azonban szó arról, hogy a „View As” megjelenik-e a Facebook-profil webhelyének verziójában. Felkerestem a Facebook-ot, hogy tisztázza ezt a funkciót, de soha nem válaszoltak. Talán a barátságunk feszült.